Verhuizen, zelf doen of uitbesteden?

 

De één verhuisd misschien 1 of 2 keer in zijn leven, de ander vele malen meer. Gemiddeld verhuizen we zo’n 7 keer volgens de cijfers. Maar waar kies je voor, zelf je verhuizing organiseren of uitbesteden aan een verhuisbedrijf?

Doordat je normaal gesproken zo weinig verhuisd zit er geen routine in en komt er een hoop uitzoekwerk bij een verhuizing kijken. Zelf je verhuizing regelen geeft vaak een hoop stress. Het begint al met het papierwerk wat erbij komt kijken. Als jij vrolijk met je nieuwe koop-, of huurcontract de deur uit loopt begint al het geregel pas. Denk hierbij aan het regelen van adreswijzigingen, contracten opzeggen, verlengen of nieuwe contracten afsluiten. Je spullen inpakken, nieuwe gordijnen en vloeren uitzoeken en ga zo maar door. Er zullen een hoop keuzes gemaakt moeten worden. Gelukkig vind je op internet een legio aan checklists die je kunnen helpen wat overzicht te krijgen. Want hé verhuizen is ook leuk! 

Ben jij een organisatorisch talent, hou je van overzicht en checklists, heb je voldoende familie en vrienden die kunnen (en willen) helpen en ben je fysiek oké, dan is een DIY verhuizing echt iets voor jou! Herken je jezelf helemaal niet in voorgaande, vraag je dan af of er iemand in je omgeving is die je zou kunnen helpen met het maken van keuzes en het creëren van overzicht, ook dan kun je een verhuizing prima zelf regelen. Dolt het je voor de ogen en zie je het helemaal niet zitten, kies dan voor het uitbesteden van je verhuizing aan een erkend verhuisbedrijf. Zij nemen een deel van het werk voor hun rekening. Het inpakken en verhuizen van je spullen wordt met plezier voor je geregeld. 

Zelf je verhuizing regelen geeft misschien een hoop gedoe, maar kan ook het e.e.a. opleveren! Denk aan het besparen van kosten, een hoop spullen opruimen waar je normaal niet aan toe komt en een gezellige dag met vrienden en familie die komen helpen. Kies je voor het uitbesteden van je verhuizing? Vergeet dan niet verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken, qua prijs en voorwaarden!

 

Heb jij een goede (verhuis)tip? Stuur ons een mail en wie weet zie je jouw tip in onze insta stories voorbij komen!

Wil je reageren of heb je een vraag over dit artikel? Mail dan naar info@housz.nl
Dit artikel bij jou op de site plaatsen? Geen probleem, maar overleg wel even, stuur een mail naar voorgenoemd adres! Reposten vinden we leuk!

 

Blog: 11 maart 2020 Geschreven door: Kim van Heteren

 

 

© 2017 - 2024 Housz.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel