Verhuizen tijdens Corona, hoe dan?!

 

Dat heb jij weer, ga je eindelijk verhuizen naar jouw leuke nieuwe stek breekt het Corona virus uit. Kun je nog wel verhuizen en waar moet je rekening mee houden? 

Het antwoord is JA, je kunt nog verhuizen, maar zult met een hoop dingen rekening moeten houden. Een DIY verhuizing zal een stuk minder makkelijk gaan dan ‘normaal’. Je kunt geen hordes familie en vrienden uitnodigingen om te komen helpen helaas. De overheid heeft aangekondigd dat je maximaal 3 bezoekers binnenshuis mag ontvangen, maar ook hier geldt dat een afstand van 1,5 meter moet worden aangehouden. Tijdens een verhuizing zal dit lastig en soms zelfs onmogelijk zijn. Daarom de volgende tips;

- Heb je de mogelijkheid om de verhuizing uit te stellen, doe dit dan!
- Overweeg om alsnog een verhuisbedrijf in te schakelen. Al is het alleen maar voor de grote meubels. Kijk voor de actuele voorzorgsmaatregelen op de websites van de diverse verhuisbedrijven. Zij mogen nog werken maar alleen volgens de richtlijnen van het RIVM
- Kan het echt niet anders en moet je verhuizen in deze periode? Verhuis dan alleen met hulp van je huisgenoten (eigen gezin of vrienden waar je nu ook al mee samenwoont bijvoorbeeld)
- Houdt er rekening mee dat je verhuizing langer duurt dan normaal. Als je vooraf 2 of 3 verhuisdagen in je agenda reserveert geef je jezelf wat lucht en verminder je de kans op stress.
- Maak een duidelijke planning wat je op welke dag verhuist en met wie.
- Pak zoveel mogelijk in! We zeggen het wel vaker, des te meer je inpakt in dozen ed. des te makkelijker je verhuizing wordt. Ook nu, je hoeft minder vaak te lopen en bent dus sneller klaar.
- Ben je van te voren aan het klussen en heb je al ruimte, neem dan elke keer als je gaat klussen wat mee, scheelt weer op de verhuisdag!
- Was regelmatig je handen met water en zeep.
- Gebruik hoezen voor matrassen ed. en verhuis je kleding in plastic zakken.
- Helpen er toch enkele personen van buiten je huishouden, houdt dan de welbekende afstand van 1,5 meter (ook buiten en let op, buiten samenscholen is niet toegestaan).
- Gebruik eventueel plastic handschoenen. 
- Rij zo veel mogelijk apart en in dezelfde auto alleen met je huisgenoten.
- Hou je ten alle tijden aan de voorschriften van het RIVM om een boete te voorkomen. Dat geld kun je nu beter in je nieuwe huis steken!

 

Let op! De omstandigheden en regels rondom het Corona virus kunnen voortdurend worden aangepast. Check voor de laatste info de site van het RIVM.

Heb jij een goede tip voor verhuizen tijdens Corona? Stuur ons een mail en wie weet staat jouw tip hier binnenkort ook bij!

Wil je reageren of heb je een vraag over dit artikel? Mail dan naar info@housz.nl
Dit artikel bij jou op de site plaatsen? Geen probleem, maar overleg wel even, stuur een mail naar voorgenoemd adres! Reposten vinden we leuk!

 

Blog: 8 april 2020 Geschreven door: Kim van Heteren

 

 

© 2017 - 2024 Housz.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel