Hoe maak ik mijn huis klaar voor de verkoop?

 

Je hebt besloten te gaan verhuizen en gaat op zoek naar een makelaar die de woning voor je gaat verkopen. Hoe zorg je voor een goede voorbereiding zodat jouw huis er tip top uitziet voordat de eerste kijkers komen?

Om een goede indruk te maken op potentiële kopers moet je kritisch naar je eigen huis kunnen kijken. Je verkoopt immers een huis, niet jouw thuis. Trap niet in de valkuil te denken dat het makkelijk is om momenteel een huis te verkopen, want ook in deze tijd zijn er woningen die langer te koop staan. Dit kan diverse redenen hebben, zoals de ligging, de prijs of (enkele) gebreken aan de woning. Aan de ligging kun je niks doen, maar gebreken moeten worden opgelost voordat de woning de verkoop in gaat. Het zou natuurlijk jammer zijn als kopers afhaken op iets wat je had kunnen voorkomen!

Zet je eigen smaak even opzij en begin met het neutraliseren van je woning. Gebruik geen uitgesproken, felle kleuren maar ga voor wit of een andere lichte natuurtint. Berg persoonlijke foto’s en uitgesproken dekbedden tijdelijk op en vervang ze voor iets neutraals. Ruim alle losse spullen op en zorg voor een leeg vloeroppervlak. Zo lijkt de woning ruimer. Maar let op! Sla niet door waardoor het er kil en zakelijk uit begint te zien. Een huiselijke sfeer is nog steeds belangrijk! Mensen kopen een huis op gevoel!

Nadat je lekker opgeruimd en schoongemaakt hebt is het tijd om alle (kleine) gebreken te repareren. Denk hierbij aan de plinten en trapleuningen die goed vast moeten zitten, alle kozijnen en deuren netjes in de verf, dat de verlichting het overal doet, deuren niet klemmen, maar pak ook vocht en schimmelplekken aan! Handen uit de mouwen dus en aan de slag! Vergeet ook de buitenruimtes niet! Maak jouw terras of balkon schoon, snoei de heg en zorg voor een nette entree met bloeiende bloemen en planten. Zorg er ook voor dat de deurbel het doet!

Ben jij al vertrokken naar een nieuw huis en staat jouw woning leeg? Ook dan is het belangrijk er aandacht aan te geven. Huur bijvoorbeeld meubels om jouw huis (deels) mee in te richten zodat potentiële kopers een indruk krijgen van de grootte van de woning. Ook zorgt het voor sfeer en geeft het de kamers een bestemming zoals slapen of studeren. Kopers zien zo beter de mogelijkheden die jouw huis biedt!

Het doel van al je voorbereidende werk is om de woning voor een zo groot mogelijke doelgroep aantrekkelijk te maken. Niet iedereen kan door kleuren en rommel heen kijken en zien of de woning wat voor ze is. Door hier zelf actief mee aan de slag te gaan neem jij alle twijfel en aandachtspuntjes weg voor potentiële kopers en staat niets een goede verkoop meer in de weg!

Zin gekregen om aan de slag te gaan? DOWNLOAD GRATIS onze CHECKLIST ‘Klaarmaken voor verkoop’
 

Wil je reageren of heb je een vraag over dit artikel? Mail dan naar info@housz.nl 
Dit artikel bij jou op de site plaatsen? Geen probleem, laat het weten, stuur een mail! 
Reposten vinden we leuk!

 

Blog: 13 mei 2020 Geschreven door: Kim van Heteren

 

 

© 2017 - 2024 Housz.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel